Štěňátka 2005:

Vrh „J“ Donnevara - ze spojení nejhezčího páru plemene:


Otec: Asterix Star z Ranče Montara
Matka: Ch Iwanga Simargl Sambadi

Oba rodiče žijí v naší chovatelské stanici. Představujeme je na těchto stránkách - viz. Asty a Simara.
Štěňátka se narodila 15.12.2004. Vzhledem k věku Simary jde o málopočetný vrh 2 štěňátek - dlouhosrstý pejsek Jordan Jeffers a krátkosrstá fenka Jesinta. Štěňátka se narodila velká, silná a zdravá. Po rodičích zdědila pěkný černý pigment čenichu, tlapek i bříška, také drápky mají převážně černé. Oba odjeli v 8 týdnech do svých nových rodin.

Tato štěňátka jsou posledními Simařinými potomky. Simara se v roce 2004 zúčastnila celkem 6 výstav. Dosažené výsledky jasně vypovídají o perfektní kondici a dokonalém vzhledu této již 9 leté feny:


K volbě Astyho jako krycího psa nás vedly nejen jeho exteriérové kvality. Ale především jeho úžasná povaha a nepříbuznost k českému chovu, což dává jeho potomkům v případě uchovnění mnohem širší možnosti pro uplatnění v chovu, než kdybychom ke krytí zvolili jiného psa z ČR.

Rodokmen štěňátek „J“ Donnevara:


Vrh "K" Donnevara - z opakovaného spojení:


Otec: Ch Fill White Majestics
Matka: JCh Dara Cathy Elbigi

Štěňátka se narodila 17.2.2005. Jde o vrh 8-mi štěňátek - 5 pejsků a 3 fenky. Je to velmi vyrovnaný vrh. Mají tmavé oči a výborný pigment. Všichni pejsci měli již v 6-ti týdnech sestouplá varlátka. Snad ještě víc, než loňský "I" vrh, jsou obdařena značným temperamentem, což bude jistě velkou výhodou při jejich výcviku.


Psi Fenky
Kairo krátkosrstý Karen Victory krátkosrstá
Karryon Artez dlouhosrstý Kelly Nice krátkosrstá
Karsten Samuel krátkosrstý Kimmy krátkosrstá
Kenneth dlouhosrstý
Kevin Kingsley dlouhosrstý


Všechna tato štěňátka byla v osmi týdnech zadaná a rozjela se do různých koutů naší republiky, od Karlových Varů až po Slušovice. Pejsek Kenneth vycestoval do Řecka.

Holčička Kelly Nice zůstává v naší chovatelské stanici. Kvůli vzácné a skvělé povaze její maminky jsme se nemohli rozhodnout jinak.



Cathy ve výstavní sezóně 2004 „vyjela“ pouze na 2 výstavy, na obou s přehledem zvítězila ve své třídě, na druhé získala i titul Národní vítěz. Po odchovu svých prvních štěňátek zmohutněla a získala tak optimální proporce. Více se o ní dozvíte na její stránce.

Výběr krycího psa jsme zvažovali co nejdůkladněji, abychom vybrali vhodného partnera pro dosažení co možná nejlepší kvality potomstva. Ze všech psů, které jsme měli na výběr v ČR, těmto podmínkám nejlépe vyhověl Fill. Rozhodla nejen jeho klidná, pohodová povaha a působivý vzhled, ale také zdařilý exteriér a vynikající temperament štěňat z předchozího spojení tohoto páru.



Ch Fill White Majestics
HD 0/0, 65 cm, dlouhá srst, kompaktní postava. Vyrovnaná, přátelská povaha. Šampion ČR, Národní vítěz, BOB, 4× CAC, Res CAC, výborný. Zkouška ZOP.



Rodokmen štěňátek „K“ Donnevara:



štěňátka